Ikväll har jag spenderat lite tid ute i solen och lite inne i samlingslokalen. På båda ställena träffade jag trevliga människor och det känns så fantastiskt att träffa en massa människor trots att jag numera bor själv, har blivit av med nästan hela min kompiskrets, och inte jobbar något. Jag träffar ”nya” människor varje gång, idag var inget undantag, och det är då man inser hur liten världen är. Idag har jag träffat en dam som har flera kopplingar till min ”gamla” församling och flera människor i min närhet. Jag har även träffat en annan kvinna som visat sig vara mamma till en gammal skolkamrat. Under en lång stund satt vi bara och pratade om gamla skolkamrater, lärare m.f. Det var verkligen en trip down memorylane. 🙂

Jag träffade även en annan dam som chockerade mig. När man träffar nya människor så frågar de alltid vad man jobbar med och jag får alltid svara att jag är sjukpensionär. Den oundvikliga följdfrågan är då: ”Vad lider du av?”. Förr har jag alltid svarat Kroniskt trötthetssyndrom och sen även dragit resten av sjukdomarna. Svaret jag ofta då har fått att de också är kroniskt trötta. Kan man bli sjukpensionär för det?!?!  Eftersom folk alltid missuppfattar sjukdomen då de drar fel slutsatser p.g.a. namnet, har jag börjat använda det latinska namnet ME. Idag valde jag dock att säga att jag led av en neuroimulogisk sjukdom för att damen i fråga skulle få en bättre uppfattning, och svaret jag fick var: ”Har du ME?”. Det var dels helt fantastisk att någon känner till sjukdomen samt att någon till och med känner till det latinska namnet. Det fick mig att känna ett hopp om att allt fler lär sig om sjukdomen och att en ny förståelse kanske är på väg!

Postat den 28 april 2014 @ 01:29 ǀ Samlingslokalen, Sjukdomarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *