Det har verkligen varit sommar i Malmö de senaste två veckorna. Ganska konstigt egentligen för när vi åkte till Dubai för tre veckor sedan så snöade det… Men jag älskar verkligen sommaren! Jag älskar värmen, möjligheten till utomhusbad, att allt blommar, dofterna, möjlighet till promenader m.m. Men med sommaren kommer också ett litet helvete för mig, nämligen pollen. Vissa år brukar jag klara mig med en receptbelagd medicin, men så ser inte verkligheten ut just nu. Det konstiga vädret har gjort att istället för att släppa pollenet lite pö om pö har allt pollen släppts på en gång och det gör att det nu snurrar runt enorma mängder i luften. Jag har nyst konstant, kliat ögonen ur, samt försökt klia i både hörselgångarna och i halsen utan större framgång. Det är nämligen så allergin yttrar sig när den är som värst. Jag började som sagt med min vanliga allergimedicin som är en av de starkaste på marknaden och därmed är receptbelagd. Tyvärr hjälpte det inte så mycket så nu har jag fått sätta in det tunga artilleriet. Nässpray, ögondroppar och ytterligare en tablett som mer eller mindre stänger av immunförsvaret tillfälligt. Egentligen inte det bästa för mig, men då allergin är så jobbig att jag sover ännu sämre än vanligt har jag tyvärr inte haft något val. Hoppas att pollenplågan snart minskar lite. 

Postat den 11 maj 2016 @ 17:39 ǀ Allmänt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *