Jag är hypertrött, har ont, och den vänstra halvan av min kropp har fått frispel från topp till tå! (Vänstra ögat svider och är rött. Den vänstra näsborren är täppt. Den vänstra kinden smärtar då jag bet mig i den när jag åt tidigare idag. Jag smällde något på den vänstra sidan av ryggen när jag fixade med soffan {köpte en begagnad soffa från Blocket igår} efter att vi kommit hem. Jag har svåra trötthetssmärtor i mitt vänstra lår, vad och skenben.) Känner smärtor på högra sidan också, men inte lika tydligt och frustrerande.

Jag vill verkligen bara sova nu… Men som vanligt när jag inte alls mår bra och när jag inte kan sova, går mina tankar till ex-mannen. Jag tänker på hur hans liv ser ut och vilka grejor han alltid sagt att han hatar, och som han nu ställs inför. Tankarna går t.ex. till att stiga upp på mornarna när han nu har barn. Först undrar min hjärna hur han klarar det. Nästa tanke blir att jag hoppas att han plågas och lider av att stiga upp tidigt. Och tredje och sista tanken blir att jag får inte önska att han lider utan att jag får hoppas att han är lycklig över sina val. Varenda liten tanke om honom går igenom samma procedur. Det bottnar troligen i faktumet att jag tror mig känna honom, att jag mår bättre själv av att han skulle ångra sig och lida i den nya situationen, och att jag sen själv mår dåligt över tanken att jag önskar att han mår dåligt. Allt känns vansinnigt. Innan klyddet med försäkringsbolaget kunde jag stävja dessa tankar genom att fantisera om alla möjligheterna jag skulle få med den nya lägenheten. Nu klarar jag inte av de fantasierna då det är för realistiska drömmar som har krossats. Det är samma sak som att jag i början av separationen drömde om att han skulle komma tillbaka till mig. Den drömmen krossades på samma sätt…

Jag behöver en ny dröm att lägga mina tankar på, men jag vet inte vad det skulle kunna vara. Det är så många krav idag för att det ska fungera som en verklighetsflykt med lugnande effekt. Först och främst kan den inte innehålla ex-mannen. För det andra måste det vara en realistisk dröm. För det tredje måste drömmen innehålla många små detaljer att hänga upp sig på. Förr om åren har drömmarna handlat om att kunna jobba igen. Att få våra företag att blomstra. Att vinna på lotto. Att ta med hela storfamiljen på en fantastisk resa till vårt älskade New York, Disneyland och Mexiko. Att åka en Jorden-runt-kryssning med ex-mannen och katterna. Att bygga ut huset. Att köpa ett stort hus på Gotland, nära Kneippbyn, för semestrar med familjen. Att förnya våra äktenskapslöften utomlands på vår 10-åriga bröllopsdag, och bli fullständigt överraskad av ex-mannen av att han fått alla våra nära och kära (förutom mammas morbror med fru, som inte orkar och får följa allt via webben) att flyga till samma destination och vara med under ceremonin. Att vi får barn i form av tvillingdöttrar som döps till Anna Maria Linnea och Lilly Elsa Christa efter många älskade släktingar. Hur ska jag någonsin lyckas skapa en dröm som kan leva upp till någon av alla dessa krossade…

Postat den 10 februari 2014 @ 05:42 ǀ Allmänt, Familj, Huset, Inredning, Katterna, Lägenheten, Sjukdomarna, Skilsmässan, Sömn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *