Jag är så rastlös just nu, men samtidigt har jag ingen ork, varken fysisk eller psykisk, att göra något. Naturligtvis är separationen en av anledningarna till orkeslösheten, men en annan stor del är att jag bor hos mamma och pappa. De är underbara och tar hand om mig på alla sätt de kan, men hur underbara de än är så saknar jag att rå om mig själv. Jag saknar att ha mina egna saker omkring mig. Jag saknar att leva mitt eget liv. För att ”överleva” brukar jag googla runt på nätet, men googleidéerna börjar ta slut. Jag har mer eller mindre inrett hela lägenheten via nätet. Jag har koll på alla inköpsställen, restauranger, kyrkor, och aktiviteter i mitt nya bostadsområden. Så vad kan man då googla på?

Efter många om och men, började jag googla på olika aktivitetsmätare/pulsklockor/stegräknare och andra redskap man kan mäta sin hälsa med. Någon gång i mars april ska jag och min fantastiska läkare börja med en läkemedelsstudie. Jag ska få testa en medicin som det inte forskats på speciellt mycket då läkemedelspatentet gick ut för flera år sedan.  Tydligen har många med mina diagnoser blivit hjälpta och därför vill jag testa. Jag och min läkare bestämde oss för att göra en ordentlig studie med provtagningar och skattningsskalor för att kunna hjälpa andra med mina diagnoser, om medicinen nu hjälper. Dock har vi inte någon färdig plan om hur vi rent praktiskt ska mäta resultaten. Min tanke är att försöka testa så många fysiska värden som möjligt hemifrån. För att göra det behövs en del testutrustning. Två prylar finns redan i min ägo.

Utöver dessa två fantastiska prylar vet jag inte riktigt vilka fler jag ska använda mig av. Det finns väldigt många olika aktivitetsmätare ute på marknaden just nu och de har olika funktioner och fungerar på olika sätt. Därför är det så svårt att välja vilken/vilka man ska satsa på. Just nu lutar det åt att jag köper två olika produkter. En Withings Pulse då jag redan har en våg från dem och verkligen gillar deras gränssnitt i telefonen. Pulse mäter sömn, steg, distans, höjd och kaloriförbrukning. Den har dessutom en inbyggd pulsmätare, vilket de flesta andra märken saknar. Och en BodyMedia Fit Link då den faktiskt MÄTER kaloriförbrukningen via värmeutveckling och svettningar, till skillnad från alla andra märken som RÄKNAR ut kaloriförbrukningen med hjälp av vikt och aktivitet. Problemet med BodyMedia är att den inte säljs i Sverige och man måste klydda med att skaffa ett amerikanskt iTunes-konto för att kunna ladda ner appen till den, men det ska gå att lösa enligt infon jag hittat på nätet.

Övriga aktivitetsmätarna, förutom alla pulsmätare som finns på marknaden, att överväga är dessa:

Det jag dock vet att jag kommer att köpa är en Withings blodtrycksmätare. Den är helt automatisk och man kan utan problem skicka iväg statistiken till sin läkare.

Postat den 28 januari 2014 @ 00:37 ǀ Allmänt, Sjukdomarna, Sömn, Teknik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *