Som jag skrev häromdagen så har jag för tillfället ett överj*vligt sötsug och tuggbegär, och ikväll/natt var inget undantag. Jag försöker som sagt att inte ha något allt för onyttigt hemma, men tyvärr/tack och lov har jag alltid bakgrejor hemma. Ett enkelt och snabbt recept som jag hittat på bloggen Bli min jäst, är just nu min stora räddning när suget är som värst. Jag brukar byta ut oljan från originalreceptet mot smör, och ibland byter jag ut hälften av mjölet mot mandel- eller hasselnötsmjöl. De senaste gångerna jag använt receptet har jag även slängt i 1/4 dl mandelmassa. Fantastiskt gott!

Ingredienser:
0,6 dl socker (1/4 cup)
0,6 dl mjöl (1/4 cup)
2 msk kakao
En nypa salt
2 msk smält smör
3 msk vatten

Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna i koppen. Jag brukar använda en stor tekopp.
2. Smält smöret och häll på det och vatten.
3. Blanda ordentligt tills det inte är några klumpar och du har en slät smet. Fungerar utmärkt att röra med en tesked.
4. Sätt in koppen i micron på full effekt i 1 min och 40 sekunder.
5. Låt koppen stå och svalna några minuter för brownien är jättevarm när den kommer ut ur micron.
6. Njut som den är eller toppa med lite grädde eller vaniljglass!

Postat den 13 mars 2014 @ 01:44 ǀ Recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *