Jag har de senaste dagarna varit oerhört sugen på bröd, men då jag inte haft något hemma och inte heller haft orken att åka och handla, så har det inte blivit något. Suget återkom även idag och den bästa lösningen jag kunde komma på var om jag kunde baka något enkelt här hemma. Dock fanns det vissa begränsningar då jag varken hade jäst, margarin, eller olja hemma. Speciellt mycket energi fanns inte heller och därför var kravet för att jag skulle kunna lyckas med mitt projekt att det även skulle gå snabbt. Jag googlade runt lite på nätet och hittade ett recept på bullar hos Baksugen som görs med bakpulver istället för jäst. Jag tyckte att det verkade tillräckligt snabbt och enkelt för att jag skulle ge mig på det. Dock valde jag att halvera receptet då jag inte skulle orka 9 bullar. Det tog ungefär 5 minuter att blanda ihop ingredienserna och göra bullarna vilket var helt perfekt. Jag valde att lägga på lite flingsalt överst på bullarna och det var inte fel. Bullarna blev riktigt bra, men blev en aning för smaklösa för min smak. Troligtvis beror det på att jag inte var så duktig på att halvera 1/4 tsk salt till 1/8 tsk salt. 😀 Dock så smakade överhalvorna av bullarna mer då det var där flingsaltet var. När jag använder mig av detta recept nästa gång kommer jag troligen att öka på mängden bakpulver en smula då bullarna blev lite kompakta. Som helhet är jag dock riktigt nöjd med receptet då jag fick mitt bröd och det både var enkelt och snabbt att göra!

Snabba frukostbullar utan jäst

9 st
5 dl vetemjöl (du kan bra ersätta en del med andra mjölsorter)
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vatten

Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg.
3. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten. Forma runda med mjöliga händer.
4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Servera nybakade med smör och ost.

 

Fika med bullar och varm choklad

Postat den 5 maj 2014 @ 17:22 ǀ Mat, Recept

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *