Efter en lång dag ligger jag äntligen på min älskade spikmatta! Det har varit en lång och händelserik dag och även om jag mår skit just nu så har det varit värt det. Maten, och framförallt efterrätten var god. Sällskapet var trevligt! Jag är så glad över att mammas moster hade möjlighet att komma hit idag. Jag lovade hennes man, som var lite som en extra morfar för mig, att se till att hon inte isolerade sig när han gick bort och därför känns det extra skönt när jag kan hålla mitt löfte.

140321Så här blev cheesecaken. Inte den vackraste, men fantastiskt god! Receptet kommer ursprungligen från ICA, men jag har gjort lite ändringar på det. Då den vita chokladen är söt i sig själv går det bra att utesluta sockret helt om man vill. Här kommer receptet:

Ingredienser
75 g smör
150 g digestivekex
250 g vit choklad
75 g mörk choklad
400 g färskost av philadelphiatyp
1 dl kesella (10%)
0,5 dl socker

Så här gör du
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Smält smöret och mixa det med digestivekexen i en matberedare till en smulig deg. Tryck ut på bottnen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, gärna en hjärtformad. Grädda bottnen i 8-10 minuter.
3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och ta från värmen. Grovhacka den mörka chokladen.
4. Blanda färskost, kesella och socker. Tillsätt den smälta vita chokladen, lite i taget, under ständig omrörning. Blanda ner den hackade chokladen.
5. Fyll formen och ställ kallt ca 4 timmar.

 

Postat den 21 mars 2014 @ 23:09 ǀ Familj, Recept, Sjukdomarna, Smärta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *